Ti szivart honnan szokatok rendelni?

Én magam sosem rendeltem az interneten keresztül szivart, mert 

egyrészt hál'istennek nem kellet ezzel kinlódnom,

másrészt egy aficionadonak a szivarboltban történő nézelődés, keresgélés, vásárlás hozzá tartozik a szivarélményhez, így nem lehet kihagyni ...

Persze, megértem a szükség nagy úr, hát lássuk mit csinál az internet a szivarral.

Szóval utána néztem, hogy is megy ez itt Magyarországon.



És az az igazság, hogy jól beszél ez az ember:

"Aztán van még egy szürke lehetőség. Pontosabban nem szürke, mert inkább fekete, de amikor lehetetlen helyzetbe szorítják az embert, akkor egy idő után csak kitör belőle a kapjátokbenemleszekszabálykövető mentalitás.
Arról van szó, hogy ha ajándékba kapsz szivarokat, akkor azokat megkaphatod postán is. Azaz ha le tudod focizni egy online bolttal, hogy küldjék úgy a szivart, hogy a feladó ránézésre valami rokonod legyen és a csomagban minden arra utaljon, hogy ajándékként kapod, akkor van esélyed.
Nem, nem kapod meg gond nélkül. De esélyed van.
Kezdjük ott, hogy maximum 10 szál szivart kaphatsz ilyen módon, összességében – azaz fuvarköltséggel együtt – max €45 értékben. A fuvarköltség olyan €20, azaz ha utánaszámolsz, ez egy borzalmasan rossz üzlet. A 2,5 eurós szivarok abszolút a kategória legalját jelentik, ráadásul 4,5 euróért kapod meg őket. De legalább vannak. Míg az országban ugye nem.
Persze egyáltalán nem biztos, hogy megkapod. Ahhoz ugyanis, hogy egy bolt belemenjen egy ilyen stiklibe, meg kell bíznod benne. Ne tudd meg, hány üzlet él vissza a lehetőséggel. Tudsz reklamálni? Nem. Átutalod a pénzt és nem kapsz semmit. Ez van.

Tegyük fel, elküldik. Nem, még ne örülj. Ekkor jön a magyar vám, pontosabban a Posta vám. A csomagot átvilágítják, kiszűrik, hogy szivar van benne. Küldenek egy vámáru nyilatkozatot. Egy hónap után. Addig a szivar csak úgy álldogál valahol. Kitöltöd, visszaküldöd, jelzed benne, hogy vámmentes. Jó két hét múlva meg is kapod. Azaz a szivar utazott két hetet, majd a Posta vám még ült rajta 6 hetet. A feladó ugyan igyekszik gondosan csomagolni, hogy a szivarok kibírják a két hetet, de két hónap átmeneti időre már nem készültek.
Ja, hogy ez miért baj? A szivar érzékeny jószág. Ha nem a megfelelő hőmérséklet-tartományban, illetve páratartalom-tartományban tárolják, akkor meglepő gyorsasággal tönkremegy. Nekem itthon kifejezetten minőségi tárolóim – humidorjaim – vannak, melyek biztosítják a megfelelő értékeket. A Posta raktára nem biztosítja ezeket az értékeket. Márpedig ha egy szivar kiszárad, akkor abból soha a büdös életben nem lesz jó szivar. A folyamat nem visszafordítható. A szivar elveszti az ízét, a füst csíp, mar, egyáltalán nem kellemes.
Éljen a magyar posta.
Nyilván itt is lehet variálni. Hiszen a végtelen lehetőségek világában élünk. Vannak olyan boltok, amelyek benne vannak a buliban és hajlandók nem a magyar postával küldeni a csomagot. Drága? Mint a nyavalya. De gondolom már levetted, hogy itt nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy hozzájussál ahhoz a nyomorult szivarhoz."

A teljes írást itt olvashatjátok >>> Szivar | MiVanVelem

Megjegyzések

  1. https://szivarom.blog.hu/2019/12/31/21_webaruhaz_ahol_hamis_kubai_szivarokat_arulnak

    VálaszTörlés
  2. Az milyen komoly, ha a nyers 600 Forint/kg disznóhús nincs hűtőben agyon büntetik az adott vállalkozást de az, hogy a 3-4000 vagy akár 9000 forintos szálanként árult szivart az alkalmazott kiscsaj a nemzeti dohányboltban elém dobja kiszáradva egy dobozba és mikor kérdezem humidor nincs? - azt sem tudja mi az! 6-7x drágább nálunk a szivar az USA-hoz képest akkor legalább tartsák olyan körülmények közt ahogy azt a termék megkívánja!

    VálaszTörlés
  3. Németországi boltokból simán rendelhetsz szivart, és házhoz hozzák. Eredeti, és jóval alacsonyabb rajta a vám és az áfa, mintha itthon vennéd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv! Melyik német webáruházból lehet rendelni? Én többet is próbáltam, de a fizetésnék kiírja, hogy Magyarországra nem szállíthatnak dohányterméket.

      Törlés
    2. Az engem is érdekelne! Aki tud egy németországi webáruházat akik gond nélkül házhoz hozzák ,az legyen kedves írja meg.

      Törlés
    3. Sziasztok!

      Paul Bugge (oldal) azt válaszolta hogy jelenleg nem szállítanak Magyarországra sehogy se.
      Hacico (oldal) viszont még Pick pack pontra is szállít.

      Törlés
  4. Bocs az off-ért, de ha már valaki blogot ír, csak egy kicsit, tényleg egy nagyon picit legyen már tisztában a helyesírással.

    VálaszTörlés
  5. Én ajánlanék egy oldalt! Itt sikerrel járhattok! ;)
    Web: https://szivarshop.online

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése